Építeni vagy építtetni? 6+1 ok, hogy miért válassz professzionális autó polcrendszert

Építeni vagy építtetni? 6+1 ok, hogy miért válassz professzionális autó polcrendszert

Az építőiparban dolgozók számára a szerszámok rendszerezése az egyik legnagyobb kihívás. Nincs annál bosszantóbb, amikor egyetlen kis alkatrészre van szükség a munka elvégzéséhez, de az valahol az autó hátuljában lévő dobozokban bujkál.

Az építőiparban dolgozók számára a szerszámok rendszerezése az egyik legnagyobb kihívás. Nincs annál bosszantóbb, amikor egyetlen kis alkatrészre van szükség a munka elvégzéséhez, de az valahol az autó hátuljában lévő dobozokban bujkál. 

A rendszerezettség céljából, és a kereséssel töltött felesleges idő megspórolása miatt egyre több szakember választ raktérbe szerelhető, állványos polcrendszert. Ez hosszú távú megoldást kínál, így érdemes olyanba fektetni, ami minden igényt kiszolgál.

De mire figyeljünk? Építsük magunk, vagy válasszunk kész rendszert? Ebben az átfogó blogcikkben segítünk megtalálni a megfelelő megoldást számodra!

1. Anyaghasználat és súly optimalizálás

A magunk által készített járműberendezés anyagválasztásakor limitált a kínálat: készülhet fából, fémből, és ezek kombinációjából. Ezek sokszor nehezek, és extra súlyt jelentenek az autónak, ezáltal sokkal nagyobb lesz a szervizigénye, továbbá nagyobb üzemanyag fogyasztás fogja jellemezni a furgont. A rendszeres költségek tehát növekedni fognak, az autó értéke pedig rohamosan csökkenni fog.

Ezzel ellentétben, a professzionális autó polcrendszerek anyagai számos teszten esnek át, és gondosan kerülnek kiválasztásra, figyelembe véve a legfontosabb szempontokat: az anyag súlyát, terhelhetőségét, tartósságát.

A Sortimo SR5 autó polcrendszer a repülőgépiparban is használatos alumínium összetevőkből és speciális ABS műanyagból készül, amiknek legfőbb jellemzője, hogy rendkívül könnyűek, ugyanakkor stabilak, strapabírók és időtállók.

2. Megtérülő befektetés

Akármilyen innovációról, üzleti fejlesztésről, beruházásról van szó, a befektetés költsége döntő tényező. Bár olcsóbb lehet, ha magunk építjük az állvány rendszert, de elég-e azt nézni, hogy valamihez olcsóbban jutunk hozzá? 

Az autó polcrendszer telepítésekor ajánlott megvizsgálni az alábbi szempontokat, hogy egy átfogó képet kapjunk az otthon elkészített és a professzionális szerkezetek ár-érték arányát illetően.

Anyagköltség

Hiába kedvezőbb az ára annak, hogy esetleg meglévő, maradék anyagaink felhasználásával készítjük el a szerkezetet, ha a nem megfelelő anyagválasztás miatt 20-30%-al növeljük az autó üzemanyag fogyasztását.

A speciális anyagból készülő állványok magasabb értéket képviselnek, áruk sokkal hamarabb megtérül, és nem jelentenek állandó, extra kiadást a mindennapi tevékenységek ellátása során.

3. Idő takarékosság

Egy otthon elkészített állvánnyal rengeteg munka van: tervezés, mérés, anyagbeszerzés, a szerkezet összeállítása, beszerelés – és ezek mellett tucatnyi ad hoc feladattal is számolhatunk, amik a munka során merülnek fel.

Legalább 3-5 teljes nap garantáltan szükséges ahhoz, hogy 0-ról elkészítsük egy kisteherautó raktér berendezését. Mivel az iparosok munkaeszköze az autó, ez időbeli kiesést jelent, aminek anyagi vonzata is van.

Ezzel szemben a Sortimo állványok beszerelése pár óra, de maximálisan 1 nap alatt lehetséges. 

4. Bővíthetőség

Egy szakember tudja, hogy az új szerszámokra való beruházás szinte folyamatos a munka minőségének optimalizálása, az időhatékonyság és az üzleti fejlődés céljából. A szerszám és eszköz portfólió bővítésével a kisteherautó polcrendszerek bővítése is fontos. 

Az otthon készített állványok megtervezésekor óriási kihívást jelent ez, hiszen nehéz előre gondolkozni és látni a jövőbeli trendeket és az új eszközök méretét is. 

A Sortimo rendszerbe integrálható dobozok és kofferek, a szerszámtáskák és szerszámövek, és a függesztett tároló rekeszek pontosan ebben segítenek: kiegészítő termékeinkkel folyamatosan, gyorsan és egyszerűen bővíthető az alap Sortimo rendszer.

5. Biztonság

Fontos észben tartani, hogy ezeket a szerkezeteket mozgó járművek hátuljába telepítjük. A biztonság épp olyan fontos, mint egy személygépkocsi esetén: mind az utasoknak, mind az autónak és a szállítandó eszközöknek biztonságban kell lenniük.

Egy rendszer megtervezése nem csak kreativitást, de szakértelmet is igényel. Az otthoni állványok esetében ez óriási kihívás, hiszen nincs lehetőségünk teszteket végezni a maximális biztonság megteremtése érdekében.

A Sortimo termékei valós viszonyok közötti ütközési teszteken lettek tesztelve, és azok eredményei alapján, a maximális védelemre törekedve lettek kifejlesztve.

Szerszámok védelme

Az utasok és az autóban utazó személyek védelme mellett rendkívül fontos a szerszámok, és az autó hátuljában szállított eszközök védelme is, hiszen ezek értékes darabok, amik a munkaeszközként szolgálnak. Ha valami meghibásodik, eltörik, vagy sérül egy élesebb kanyar, vészfékezés esetén, az hatással van a teljes munkára. 

A megfelelő rögzítés és biztonsági rendszerek kialakítása szintén szakértelmet igényel, így ezért is érdemes erre specializálódott cég termékét választani az otthon elkészített állvány helyett. 

6. Személyre szabott támogatás

Van egy hasonlóság az otthon készített és a megvásárolt, kész autó polcrendszer között: mind a kettő az egyéni igényeknek megfelelően tervezhető.

Azonban a kialakítás és a részletek kiválasztása során jól jön a támogatás. Ez, a Sortimo rendszerek beépítésekor garantált. Segítünk választani, támogatjuk az online konfigurációs folyamatot és extra tippeket, tanácsokat adunk, hogy a befektetés valóban megtérüljön a használat során! 

+1. Professzionális megjelenés

A tartósság mellett fontos szempont az esztétikai megjelenés is. A telepített polcrendszerek egységesek és a professzionalizmus érzését keltik a munkavégzés során. Ha minőségi, rendezett rakteret mutatunk Ügyfeleink részére, az azonnali bizalmat épít, így sokkal kevésbé kell áralkuba bocsátkoznunk, hiszen a megrendelő biztos lehet abban, hogy minőségi munkát fog végezni az, aki Sortimo állványrendszert használ.

Összehasonlítási összefoglaló

Ha magunknak építjük

Pro

Olcsóbb

Elkészíthető meglévő anyagok felhasználásával

Kontra

Nehezebb rendszerek

Több időt vesz igénybe

Az átalakítás nem lehetséges

Nem biztonságos

Nem professzionális

Ha professzionális megoldást választunk

Pro

Professzionálisabb megjelenés

Gyors telepítés

Könnyen bővíthető, átalakítható

Ütközési tesztek a biztonság érdekében

Extra hangsúly a szerszámok védelmén

Személyre szabott megoldások

Minden autótípushoz

Kontra

Nagyobb befektetés

A Sortimo kisteherautó polcrendszer

A Sortimo-nál minden igényre van megfelelő típusú járműberendezés. Akár a fiókrendszerről, kihúzható rakodólapról, vagy beépített polcrendszerről van szó, segítünk megtalálni a számodra megfelelő megoldást!

Válogass polcrendszereink és szerkezeteink közül itt:

A modern, intelligens polcrendszer: SR5

A jól bevált, hagyományos iparági standard: Globelyst4

Polcrendszer csomagszállításhoz: FR5

Padlóba integrált fiókrendszer: Jumbo-Unit fiókrendszer

Nehézgépek szállítása és járművön kívüli használata: Kihúzható rakodólap