A satuk világában nehéz eligazodni

satuk

Egyszerűnek tűnő eszköz, ám nagy segítség a mindennapokban

Vajon mire lehetnek jók a satuk? Szüksége van rá mindenkinek otthon? Egyértelmű kérdések ezek, még is oly nehezen megválaszolható, hiszen sosem tudhatjuk, hogy az otthonunkban mi hibásodik meg és szorul majd javításra vagy mikor lesz szükségünk satuk használatára. Ilyenkor, ha még menthető a helyzet, megpróbálkozunk a javításával.satuk

A fiatalabb generáció már biztosan nem bajlódik vele, eldobja. Másikat vesz és így nem kell megtanulnia a satuk és egyéb eszközök alkalmazását. Sokkal egyszerűbb ugye? Nem sok esély van arra sem, hogy ezáltal megismerik a satu, gyorszáró satu, csősatu, eszterga, vagy a kéziszerszámok bármelyikének nevét, nem beszélve a használatukról. De ha van bennünk annyi akarat és elszántság megpróbáljuk magunk kijavítani a hibát, saját kézzel.

Lehetünk fiatalok vagy idősebbek, egyaránt szükségünk lehet majd pár szerszámra, amit legideálisabb esetben találunk is otthon vagy barátaink műhelyében. Ilyen helyeken bukkanhat fel a legtöbb esetben a satuk sokasága is. Akik szeretnek barkácsolni nélkülözhetetlennek tartják a satuk meglétét a műhelyükben.satuk

Minden olyan feladathoz lehet segítség, amikor anyagokat kell össze illeszteni, de egy elem megmunkálása közben is hasznos segítség lehet, mivel biztosítani tudja a munkadarabok rögzítését. Így a munka során biztosan tudjuk azt, hogy biztonságosan dolgozhatunk az elemeken.

Biztonságos satu alkatrészeksatuk

Egyszerű eszköznek tűnnek a satuk, ám használatához tisztában kell lennünk azzal, hogy a satuk igazából összetett módon működő berendezések. Elemeit tekintve több darabból állnak. Található rajta üllő, mozgatható pofa, ezek olyan rögzítők, amik a tárgyak összeszorításához szükségesek.

Nélkülözhetetlen a hüvely és a csavarorsó amit egy forgatókar segítségével tudunk szorítani vagy épp ellenkezőleg tágítani a folyamat során. Mindent egybe véve, jól járunk, ha mi is tartunk otthon egy vagy kettő satut, nem feltétlen a precíziós változatot, de az egyszerűbb darabokat bármikor munkába tudjuk állítani.