Fontos a marószerszámok szerepe

marószerszámok

A fa- és fémmegmunkáló iparágakban sokféle eszközre van szükség. A felületkezelés talán legfontosabb darabjai a marószerszámok. Napjaink széles kereskedelmi kínálatában ezekből sokféle megtalálható, vannak olyanok, amelyek melyek alkalmasak alumínium, inox, titán, acél, valamint réz és grafit alapanyagokból készült tárgyakkal való munkára.

A 3D megmunkálására készült marószerszámok relatíve újdonságnak számítanak a piacon. A felhasználó igénye alapján választhat a felkínált típusok között. Az egyes gépek teljesítménye is igen eltérő, az egyszerűbbek a hobbi szinten dolgozóknak ajánlott, a komolyabbak viszont ipari létesítményekben is megállják a helyüket.

Marószerszámok típusaimarószerszámok

Formájuk szerint a marószerszámok lehetnek ujj-, hosszlyuk- és palástmarók, de léteznek tárcsamarók és fűrésztárcsák is. A forgácsolóél tömör és szerelt kategóriákban kerül az üzletekbe. Az épületasztalosságban igen fontosak a díszítőelemek. Ezek kialakításakor is a marószerszámok kerülnek előtérbe, ezeken belül is az automata CNC vezérléssel ellátott gépek népszerűek. A munkafolyamatot felgyorsítja a számítógépes rendszerű központ, mely képes egy időben több marófejjel is dolgozni.

A kezdőknek javasolt az egyszerű, kézi marószerszámok beszerzése, ezekkel lassabban megy a művelet, de igen szép eredménnyel elvégezhető. A kisebb gépek előnye továbbá, hogy kis súlyuknak köszönhetően hordozhatóak és akár terepen is működtethetőek. Amennyiben szeretné műhelyét kibővíteni ilyen jellegű berendezéssel, a barkácsáruházak mellett az erre szakosodott internetes webhelyeken is tájékozódhat és vásárolhat.