Szerszámosláda mindennapi használatra és professzionális célokra

szerszámosláda

A szerszámosláda fontos kiegészítő a különböző szakmák dolgozóinak mindennapjaiban. Az építők, a villanyszerelők és a festők sem nélkülözhetik. Ezen látszólag egyszerű kellék nélkül lehetetlen teljes értékű és eredményes munkát végezni. Minden szakember saját felfogással rendelkezik a tárolási rendszerről, ezért a gyártók számos lehetőséget kifejlesztenek.

A szerszámok tárolásához és szállításához is tökéletes

Mostanság rengeteg különféle szerszámosláda van a professzionális és háztartási eszközök elhelyezésére. Ezek minden otthonban létfontosságúvá váltak, mert segítenek gyorsan és egyszerűen válogatni a rendelkezésre álló eszközök között, rendben tartani azokat, nem pedig szétdobálva a lakásban, amint ez gyakran előfordul.

A szerszámosládák méretükben és céljukban is különböznek egymástól. Tehát, ha valakinek a kényelmes szállítás a fontos, akkor a legjobb, ha a kompakt modelleket keresi. Bennük szépen rendszerezheti a munkához szükséges összes kiegészítőt. Ezen kívül ajánlatos a szállításhoz műanyag modelleket választani, mivel ezeket sokkal könnyebb és kényelmesebb hordozni.

A fa szerszámos láda súlya sokkal nagyobb, mint a műanyagé, de a kialakítása lényegesen erősebb. Az ilyen eszközdobozok tartósak, ezért optimálisak a berendezések helyhez kötött tárolásához. Ha kicsi tárgyakhoz keresi a megfelelő megoldást, érdemes pillantást vetni a több rekesszel rendelkező és összecsukható változatokra.

Azok a mesterek, akiknek az arzenáljában rengeteg kellék található, a legjobb, ha a szerszámosláda szerszámokkal együtt történő beszerzése mellett döntenek. Az ilyen készletek több különböző méretű rekeszből állnak, amelyekbe a fontos kis- és nagyméretű kellékek is helyet kaptak.

szerszámos láda

Ezek még az idő vasfogának is ellenállnak

A professzionális szerszámosláda különös figyelmet érdemel. Abban különbözik a hagyományos társától, hogy jobban ellenáll az ütéseknek és eséseknek, a pornak, a nedvességnek. Az ára attól függ, hogy milyen anyagból készül, hány rekeszt tartalmaz és vannak-e benne kiegészítő tartozékok.

Az ilyen speciális eszköztár használata nemcsak megvédi a szerszámokat a sérülésektől, hanem a segítségével helyet és időt is megtakaríthatunk. Egy kis csavarhúzót például sokkal könnyebb megtalálni az olyan szerszámosládában, ahol minden jól látható, mint egy kartondobozban.

A professzionális tárolók meghatározott típusú munkákhoz készülnek: vízvezeték-, villanyszerelés, építkezés stb. A kiválasztásuk mindig attól függ, hogy milyen eszközöket tárolunk bennünk és mire használjuk azokat. Vannak nagy szerszámos ládák, amelyeket nehéz mozgatni, de sok rekeszük van a különböző tárgyaknak. A kisebb dobozok a korlátozott mennyiségű szerszámkészlethez alkalmasabbak és kényelmesebb magunkkal vinni más helyszínekre.

Milyen típusú kialakítást válasszunk?

A legegyszerűbb lehetőség egy nyitott doboz. A fedél nélküli szerszámosládának a belsejében nincsenek rekeszek és autóval szállítva könnyen felborulhatnak. Rövid távolságokra történő szállításhoz jobb, ha a puha béléssel és pánttal rendelkező modelleket részesítjük előnyben. Vannak zárt kivitelű eszköztárak, amelyek fedeles formában készülnek. Ezek között fontos megemlíteni a bőrönd kialakítású modelleket, amelyek már univerzális szerszámkészletet tartalmazva kerülnek forgalomba.

A szortimenternek is nevezett tárolóban minden műszer biztonságosan van rögzítve a saját fülkéjében, ami kényelmes a szállításnál. Ebben az alkatrészek nem keverednek össze és nem vesznek el. Az átláthatóság kedvéért a fedél átlátszó anyagból készül.

szerszámosládák

Külön figyelmet érdemel a szerszámos kocsi

Ha gyakran szállít nagyszámú szerszámot, a szerszámos kocsira is érdemes egy pillantást vetni. A konténerek nagyméretűek, a szállításhoz pedig kerekekkel és a kiegészítő fogantyúval felszerelhetőek. Egy ilyen szerszámosláda belsejében általában nincsenek rekeszek, ezért kényelmes a méretes szerszámok tárolásához, például a flexhez vagy a fúróhoz. A professzionális tárolókban sokszor beépített akkumulátor is található az elektromos kéziszerszámok feltöltéséhez. A dobozon kívül látható az akkumulátor töltöttségi szintje is.

Milyen anyagból készül a jó tárolódoboz?

A fa szerszámos láda a leggyakrabban a fa feldolgozására használt eszközök tárolására alkalmas. A fát viszont az olaj nagyon könnyen összekenheti, az éles tárgyak pedig megrongálhatják. Ezeket a ládákat nehéz hordozni és gyakran nincs fedelük sem, így leginkább az eszközök otthoni vagy műhelyi tárolására érdemes ezeket választani.

Ha tartós anyagot keres a szerszámosládához, a fém lesz a jobb megoldás. A fémdoboz hosszú ideig tart és megvédi a műszereket a magas vagy az alacsony hőmérséklettől. Az acéltároló is tartós, de meglehetősen nehéz.

Mivel az építkezési és felújítási cikkek, szerszámok piaca viszonylag kiterjedt, számos szerszámosláda gyártó létezik, amelyek a legjobb oldalról bizonyítottak. A választásnál figyelembe kell venni a márka által előállított áruk minőségét, a választék nagyságát, a termékek elérhetőségét és árát, valamint a véleményeket.

A szerszámosládában az eszközei mindig épek és kéznél lesznek.