Szabad kezet ad a szerszámos övtáska

szerszámos övtáska

A magasban történő munkavégzést jelentősen megkönnyíti a szerszámos övtáska. Számos olyan szakma létezik, aminek során lényeges, hogy mindkét kezünk szabad legyen, például létrázáskor. Az ácsok, villanyszerelők rengeteg eszközzel dolgoznak, amit célszerű magukkal vinniük, hogyha felmásznak egy oszlopra vagy egy épület tetejére.

Az egyszerű szerszámos táska ilyen esetben már nem látja el tökéletesen a feladatát, hiszen a nehezen hozzáférhető, magaslatokon elég nehézkes lenne a használata. A szerszámtartó övtáska viszont körülöleli a viselőjét, aki az igényeinek megfelelően elhelyezheti a zsebekben a szerszámokat.

Szerszámtartó övtáska speciális kialakítással

Miben rejlik ez a speciális kialakítás? Egyfelől lényeges, hogy miként helyezzük el a zsebekben a szerszámokat. A gondosan megtervezett változatoknál a zsebek és rekeszek remekül kihasználhatóak. Kifejezetten jól jön, ha az adott modell szabadon variálható. Például a nagyobb szerszámok esetében, mint amilyen az ácskalapács, gondot jelenthet az elhelyezés.

Ilyen helyzetben fokozottan figyelni kell a biztonságra hiszen, ha a kalapács nyele beleakad valamibe, az könnyen balesetet okozhat. Az is veszélyes, hogyha fentről leesik és eltalál valakit. A minőségi gyártók odafigyelnek az ilyen részletekre is, tehát a szerszámok áthelyezhetőek jobb- és baloldalra, de hátul is, például a gerincvonallal egyirányba is felakasztható az ácskalapács a szerszámos övtáskára.

Fontos a kényelem!

Hogyha egy hosszú munkanapon már az első 1-2 óra viselet után kényelmetlenné válik a szerszámos övtáska, az meghatározhatja a nap további részét. Kényelmetlen kialakítás esetén mindenképp váltani kell, mert ez nagyban befolyásolja a munka előrehaladását. Mivel jelentős súllyal rendelkezik egy megpakolt szerszámos övtáska, ezért nem elég csupán deréktájon rögzíteni. Legalábbis abban az esetben, hogyha a magunkkal cipelt súly valóban nem elhanyagolható.

szerszámtartó övtáska

Ilyenkor célszerű a hám használata. Vállra akasztva tartja a helyén a szerszámos övtáskát. Ezzel jobb súlyelosztás érhető el, ezért nem nehezedik olyan nagy terhelés a derékra és lábakra. A testmagassághoz történő helyes beállítás sokat nyom a latba a hám viselése esetén. Hogyha túl laza, akkor nem tölti be a szerepét, ha túl szoros, mert szűkre állítottuk, akkor gátolhat a mozgásban és kényelmetlenséget okozhat munka közben.

Melyik a jobb szerszámos övtáska?

Vannak, akik a modern kor hozományára, a nylonból készült modellekre esküsznek, míg mások a hagyományos, bőrből készült változatokat részesítik előnyben. Valójában minden a minőségen múlik. Mindkét verzióból létezik silány és prémium kivitel. Az ismertebb gyártók termékei általában nem okoznak csalódást. Egy jól megmunkált, megfelelően varrt és szegecselt bőr szerszámos övtáska akár éveken keresztül is állja az idő próbáját.

Nemcsak a zsebeken, de a szerszámos övtáska bőrövén is meglátszik idővel, hogy mekkora gondot fordítottak az időtálló kivitelezésre. Sajnos sokszor előfordul, hogy a szerszámtartó övtáska ezen része elfárad és összeesik. Nem képes többé megfelelően megtartani a jelentős teherrel megpakolt zsebeket. Első ránézésre nehéz lenne megállapítani, hogy ez mely modellekkel fordulhat elő. A választás során sokat jelent a tapasztalat.

Időtálló befektetés a minőségi szerszámos övtáska

Nem megy tönkre egyik hónapról a másikra, többszöri használat után sem. Egy ilyen szerszámtartó eszközzel a szakemberek és a barkácsmesterek általában hosszútávra terveznek. Tehát a magasabb árfekvés nem feltétlenül hátrány, hogyha az adott termék valóban megéri a vásárlást.

Ezzel bebiztosíthatjuk magunkat évekre. Sokkal kellemetlenebb, amikor állandóan cserélgetni kell az övtáskán a kiegészítőket. Hogyha elszakad a kalapácstartó, vagy ha kilyukad a szegtartó zseb, akkor ez minden alkalommal egy újabb befektetést jelent. Gazdaságos keretek között is hozzájuthatunk kimondottan jó minőségű szerszámtartó övtáskához, ami hű társunkká válhat a magasban történő munkavégzés alkalmával.

Nincs annál kényelmesebb, amikor egy mozdulattal előrántható a szükséges eszköz és nem kell állandóan keresgélni, elsétálni addig, ahová legutóbb letettük. Ezekben az övtáskákban gyakorlatilag elférnek mindazok a szerszámok, amiket egyébként a ládában tartanánk.

Övtáska kiegészítőkkel növelhető a kapacitás

Hogyha nincs elég zseb vagy hiányzik egy tároló az övtáskáról, az utólag is beszerezhető. A változó munkakörülmények megkövetelik a változatos felszerelést. Gyakran szükség lehet egy akkus csavarozóra, ami nem fér el minden övtáskában. Viszont, akárcsak a kalapácshoz, ehhez is beszerezhetünk egy külön tartóerszényt. Így van ez a szegtáskákkal is. Hogyha nem szeretnénk összekeverni a különböző méretű szegeket, csavarokat, akkor megkönnyíthetjük a dolgunkat, hogyha ezeket külön zsebekben tároljuk.

Mennyiért szerezhető be egy minőségi változat?

Az árak rendkívül széles skálán mozognak. Akadnak nagyon olcsó és nagyon drága változatok, amelyek lehetővé teszik a profi munkavégzést. A középmezőnyben szintén számos modell helyezkedik el. Csupán rajtunk múlik, hogy melyiket részesítjük előnyben.