Pillanatszorító az asztalos- és egyéb munkákhoz

pillanatszorító

Mi az a pillanatszorító és ki használja?

A pillanatszorító a sok-sok szorító fajta közül az egyik, ami ideiglenes rögzítésre szolgál. A pillanatszorító arra való, hogy egy vagy több alkatrészt a munkaasztalhoz rögzítsünk vagy több munkadarabot ideiglenesen összeerősítsünk, leszorítsunk.

pillanatszorító

A szorító esetében a rögzítést csavarorsó helyett excenteres kialakítású alkatrész biztosítja, ellentétben a csavaros szorítóktól. A pillanatszorítók erőkifejtése így gyengébb, mint a csavaros szorítóké.

A pillanatszorítót asztalos mesterek használják főként, de mindenféle otthoni barkácsoláshoz is nagy segítség és néha nélkülözhetetlen eszköz.

Milyen pillanatszorítók vannak?

Pillanatszorítók sokféle méretben kaphatók. Sokszor készletben is megvásárolható több méretű szorító. Készülhet több féle anyagból, például öntvényből. Kapható szorító és feszítő egyben, mely így még praktikusabb.

pillanatszorító

Létezik egykezes szorító? Igen, egykezes pillanatszorítót is lehet venni. Sokszor csak egyik kezünk szabad a munka során, így egy kézzel kell használnunk a szorítót. Ezenkívül létezik még karos pillanatszorító, edzett pillanatszorító. Asztalos és lakatos szorító is van, a megfelelő munkához kialakítva.

Milyen pillanatszorítót vásárolhatunk?

Különböző gyártók, sokféle pillanatszorítót kínálnak. Találunk Ellix, LUX, Modeco, Erba, Würth, Elzett pillanatszorítót. A piaci kínálat teljes mértékben megfelel a fogyasztói elvárásoknak, bármelyik barkácsáruház felhozatalából is szemezgetünk szívesebben.