Paradox riasztó – személyre szabott védelem 0-24-ben

Paradox riasztó – személyre szabott védelem 0-24-ben

A biztonságtechnikai eszközök világában a kiváló renomé és a magas nívó elengedhetetlen, ha a felhasználók bizalmának elnyerése a cél – a kanadai Paradox riasztó pedig ékes példája annak, hogy nem kell kompromisszumot kötni az otthonunk fölötti biztonságérzet, a kiváló minőség és a költséghatékony árak vonatkozásában.

Paradox riasztó – biztonság mindenek felett

Már azoknak is ismerősen csenghet ennek a vagyonvédelmi rendszercsaládnak a neve, akik csupán egy kicsit járatosak a személy- és vagyonvédelmi eszközök világában. A Paradox riasztók már sok-sok éve egyet jelentenek a maximális biztonsággal, a személyre szabható kialakítással és a felhasználóbarát, praktikus kezelhetőséggel. Ahogy pedig a technológia egyre fejlődik, úgy tartanak az innovációkkal lépést a kanadai gyártó riasztórendszerei is.

StayD funkció – sokoldalú lehetőségek

A Paradox riasztók StayD funkciója biztosítja, hogy az otthonunk folyamatosan védve legyen – konkrétan nincs olyan időszak, amikor a védelem inaktív lenne. Hazaérve például nem kell teljesen kikapcsolni a rendszert, hanem csak „stay” (otthon tartózkodás) élesítési szintre visszaállítani, ami ideiglenesen kikapcsolja a bejárati zónák érzékelőit, amíg be nem lépünk.

A riasztórendszer háromféle működési módban üzemelhet a StayD funkcióval:

  • Teljes élesítés – ebben az állapotban a rendszer minden zónája aktív
  • Sleep élesítés – ebben a módban minden olyan zóna aktív, amely nem tartozik a Stay zónák közé, valamint azok a belső zónák is, amelyeket éjszaka jellemzően nem szoktunk használni.
  • Stay mód – ebben a módban csak azok a zónák maradnak aktívak, amelyek nem tartoznak a Stay zónák közé, de a teljes külső védelem részeit képezik (ablakok és ajtók).

Ha az otthonunknak több bejárata van, ajánlott minden bejáratnál egy kezelőt felszerelni, és ezekhez tartozó zónákat belépési útvonalként szervezni. Lehetséges közös zónákat is kialakítani, mint például a kertkapu. Ez azt jelenti, hogy ha hazaérve megnyitjuk a kertkaput, akkor aktiválódnak a bejárati útvonalak, vagyis a házba a garázson vagy a főbejárati ajtón keresztül is beléphetünk. Amint azonban megnyitjuk az egyik ajtót (garázs vagy főbejárat), a rendszer eldönti, hogy melyik útvonalat használjuk, és csak az ahhoz tartozó kezelő engedélyezi a rendszer hatástalanítását.

Paradox riasztó rendszer – egyszerű és praktikus

A Stay és Sleep módok közötti váltás egyszerű, lényegében nem igényel többet néhány gombnyomásnál, és megoldottnak tekinthetjük a személyre szabott személy- és vagyonvédelmet.

A rendszer kikapcsolása a „ki” gombbal és egy kódszám beütésével lehetséges. Amennyiben például egy hátsó teraszajtót nyitnánk ki, ami a külső védelem része, vagy ablak kinyitásával szellőztetnénk, egyszerűen megnyomhatjuk az e célt szolgáló gombot a távirányítón, vagy beüthetjük a kezelőn a „ki” gombot és a kódot. Ezáltal egy rövid időre megnyílik a lehetőség egy adott zóna nyitására, amelyet a rendszer addig nem figyel, amíg ismét be nem zárjuk.

Ha véletlenül elfelejtenénk előzetesen kikapcsolni a rendszert, és kinyitnánk egy ilyen nyílászárót, nem azonnali riasztás következik be, hanem egy késleltetett időszak indul el, amit a kezelők jelzése is kísér, így lehetőségünk adódik a rendszer időben történő kikapcsolására.

Ne bízzuk a véletlenre a sikert – kérjük szakember segítségét!

Könnyen meglehet, hogy otthonosan mozgunk a kézi- és gépi szerszámok világában, rengeteg barkácsolási tapasztalatot halmoztunk már fel az idők folyamán, sőt, nagyobb kaliberű szerelési feladatok elvégzését is maximálisan sikerrel koronázzuk.

A riasztórendszer telepítésénél azonban jobban járunk, ha keressünk egy profi, erre szakosodott csapatot, akiknek a biztonságtechnikai eszközök telepítése, szervize a kisujjukban van. A fenti leírásból láthattunk: ez egy komplex terület, amelynek finomra hangolását kizárólag a szakértő képes maximálisan ellátni.