Mitől jó egy villanyszerelő szerszámos táska?

villanyszerelő szerszámos táska

Egy jó szakember egy tapodtad sem tesz villanyszerelő szerszámos táska nélkül. Nem csupán praktikus, de sokat dob az illető megjelenésén, hiszen azonnal lerí róla, hogy egy komoly illetővel van dolgunk vagy egy szétszórt kontár érkezett hozzánk lecserélni a villanyórát. Ma már vége annak az időnek, amikor ütött-kopott táskával vagy szerszámos ládával jelentek meg. Mert nem volt mindig ilyen rózsás a helyzet, mint manapság a szerszámok és a különféle apró alkatrészek, tartozékok tárolását illetően.

Mindennek megvan a helye a villanyszerelő szerszámos táskában

Az egészen hétköznapi szerszámoktól kezdve, a speciális műszereken át a legapróbb alkatrészekig, minden rendszerezve elhelyezhető a villanyszerelő táska különböző rekeszeiben. Aki szeret barkácsolni, az jól tudja, hogy mekkora kincsnek számítanak a hőn szeretett szerszámok. Hogyha eltűnik a csőrös fogó vagy a digitális feszültségmérő, akkor adott esetben lehetetlenné válik a munkavégzés.

A villanyszerelő szerszámos táska azonban számtalan rekesszel van ellátva, amelyek minden eszköznek helyet adnak. Értelemszerűen egy ilyen tárolóeszköz esetében a hordozhatóság is lényeges szempont, hiszen a villanyszerelés az nem feltétlenül egy helyhez kötött munka.

Milyen egy modern villanyszerelő táska?

Elsősorban rendkívül strapabírónak kell lennie, hiszen a sok szerszám egy helyen összezsúfolva súlyosnak számít. Nem szakadhat el vagy lyukadhat ki. Sok az éles és hegyes eszköz, amelyek ennek ellenére nem tehetnek kárt a villanyszerelő szerszámos táska anyagában, ennek érdekében erős textilből készült. A merevített változatok előnye, hogy remekül átlátható. Nem kell perceken keresztül keresni, kutatni benne, amíg végre a kezünk ügyébe akad a megfelelő blankoló fogó.

De ettől még ez egy akármilyen szerszámos táska lehetne. Mégis mitől válik villanyszerelő szerszámos táskává? Például az olyan extráktól, mint a vízálló talprész. Köztudott, hogy a villanyszerelő munkáját nem könnyíti meg a vizes, nedves környezet. Ha a szerszámok eláznak, akkor a munka lehetetlenné, sőt, életveszélyessé válhat.

Könnyen tisztítható villanyszerelő szerszámos táska

Ez a másik nagy előnye a textilből készült változatoknak. Gyakran előfordul, hogy nem a legtisztább környezetben kell dolgozni, a villanyszerelő szerszámos táska pedig könnyen összekoszolódik. Szerencsére nem kell sok időt fordítani a tisztítására. Egy minőségi változat, akár egy egész évtizeden vagy még annál is tovább hű társunk lehet a villanyszerelési munkák során.

A villanyszerelő szerszámos láda vagy a koffer a jobb?

A láda és a koffer között a fő különbség az, hogy az előbbiben ömlesztve vannak jelen a szerszámok, ezért rendszerint kotorászás előzi meg a szükséges szerszám előhúzását, az utóbbiban, vagyis a kofferben mindennek megvan a maga helye, akárcsak a textilből készült táskák esetében. Általában nagy teherbírású anyagból készül, például polipropilénből.

villanyszerelő táska

Ipari környezetben, kemény körülmények között is állja a sarat. A prémium villanyszerelő szerszámos ládáknak és táskáknak a fő hátránya az ár. Sajnos nem olcsó mulatság egy ilyen nagyszerű termék megvásárlása. Viszont, aki villanyszereléssel keresi a kenyerét, annak mindenképp megéri egy nagyszerű villanyszerelő szerszámos táskát, koffert vagy ládát venni.

Félreértés ne essék, hiszen a ládáknak is ott a helyük minden háztartásban. Költséghatékonyság szempontjából tökéletesnek számítanak. Nem csupán villanyszerelő szerszámokat tárolhatunk ezekben, ezért minden barkácsmesternek az előnyére válik egy ilyen tárolóeszköz beszerzése.

Mivel egy jól felszerelt változat tetemes súllyal rendelkezik, ezért hasznos lehet kerekekkel felszerelt modellt választani. Sokkal könnyebben magunkkal vihetjük, hiszen nem kell feleslegesen cipekedni. Olyan, mint gurulós bőröndöt használni utazáskor.

A villanyszerelő szerszámos táska kényelmes

Mert arra is gondolni kell, hogy olykor a vállunkon cipelve kell eljuttatni egyik helyről a másikra. Ilyenkor jól jön egy párnázott vállpánt, ami nem vágja a vállunkat, miközben a táskát hordozzuk ide-oda. Ez különösen akkor előnyös, hogyha nap mint nap szükség van rá.

Továbbá, találkozhatunk egészen speciális kialakítású változattal is. Amikor kénytelenek vagyunk hosszú időn keresztül létrán dolgozni a nehezen elérhető helyek miatt, akkor nincs is jobb egy szétnyitható, létrára akasztható táskánál. Nem kell le- és felmászni a létrán a szerszámok után. Alternatívát jelenthet egy szerszámtartó öv is, viszont ez korántsem rendelkezik akkora kapacitással, mint egy szerszámos táska. Ennek köszönhetően végig ott lesz minden a kezünk ügyében.

Előre felszerelt táskák

Az előnyük egyértelmű. Nem nekünk kell megtöltenünk a különféle szerszámokkal, amelyekre szükség lehet a villanyszerelési munkák során. Persze, aki ragaszkodik a saját szerszámaihoz, az vásárolhat önmagában is az igényeinek megfelelő változatot. Hogyha szerszámokkal együtt készülünk megvenni, akkor nem árt alaposan szemügyre venni a tartalmát. Felesleges olyan eszközökért plusz árat fizetni, amit soha vagy csak nagyon ritkán használnánk.