Melyik a legjobb szerszámos táska a piacon?

szerszámos táska

Minden háztartásban hasznos, hogyha akad egy szerszámos táska. Miért? Mert mindig kéznél lesznek a szükséges szerszámok a javításhoz, szereléshez, barkácsoláshoz. Ebből a szempontból egy hagyományos modell teljes mértékben megfelel. De mi a helyzet a profi változatokkal, amelyek magas követelményeknek kell megfeleljenek nap mint nap? Egy szakember munkáját nagyban befolyásolhatja az, hogy milyen szerszámos táskában tartja az eszközeit.

Melyiket érdemes választani?

Rengeteg időt spórolhatunk meg egy profi tároló eszközzel, mert az idő nem a keresgélésre fog elmenni. Sok gyártó kínálja a jobbnál-jobb szerszámos táska modelljeit. Természetesen minden gyártó a sajátjára esküszik. Ezek közül mégis melyiket érdemes választani? Létezik egyáltalán tökéletes szerszámos táska vagy mindenki az egyedi igényeinek megfelelően választhatja ki az adott változatot? Egyáltalán mik azok a szempontok, amiket érdemes figyelembe venni egy ilyen tárolóeszköz vásárlásakor? Vizsgáljuk meg együtt, hogy miket kínálnak a jelenleg legnépszerűbb gyártók!

YATO szerszámos táska a költséghatékonyság jegyében

A márkanév japán csengése sokakat megtéveszt. Ez valójában egy lengyel származású, nemzetközi piacokon jelen lévő, kimagasló minőségű védjegy, ami a TOYA SA vállalat prémium szerszámmárkája.

Ennek ellenére, a YATO szerszámos táska egy kifejezetten költséghatékony választást jelent. A minőségre ebben az esetben sem lehet panasz. Az árkategóriát figyelembe véve, nemcsak a szakembereknek válhatnak a hasznukra ezek a remek hordozóeszközök. A többzsebes kivitelű szerszámos táskákban tárolható különféle barkácseszköz és kerti szerszám, tehát minden további nélkül az otthoni használat tekintetében is előnyös megoldásnak számít.

Talán sokaknak ismerős lehet a szituáció, amikor az udvar végében található sufniból végre sikerül előbányásznunk az egyik villáskulcsot, amikor a házba lépve észrevesszük, hogy rossz méretet választottunk. Ekkor sétálhatunk vissza és keresgélhetünk tovább a szerszámos fiókban, amíg végre előkerül a megfelelő változat. De mi van akkor, amikor egyszerre több szerszámra van szükség a szerelés során? Nem hozhatunk be mindent egyenként, hiszen az veszélyes is lehet, ha elejtünk egy kalapácsot, szőnyegvágó kést csavarhúzót.

szerszámos táskák

A fémszerszámokat leejtve egyébként is csúnya nyomot hagyhatunk a padlón, a járólapokról nem is beszélve. Egy YATO szerszámostáskában viszont mindennek megvan a maga helye. Egyszerre kéznél lesz az összes eszköz és kisebb alkatrész. Ezért a kényelemért még csak nem is kell csillagászati összegeket kifizetnünk. Egy 50 zsebes változatot már 10 ezer Ft alatt megvásárolhatunk.

Gazdaságos választás a Handy szerszámos táska

Hogyha tovább haladunk a költséghatékonysággal kikövezett úton, akkor biztosan felkelti a figyelmünket a Handy szerszámos táska. Minden megvan benne, amire szüksége lehet az átlagfelhasználónak, de a profi szakemberek is gyakran dicsérő szóval illetik ezt a nagyszerű márkát. A vásárló pontosan azt kapja a pénzéért, amit szeretne.

Mondhatni már-már az ajándék kategóriába tartozik az alacsony ára miatt a Handy szerszámos táska. Az már vitatható, hogy miként állja a sarat ipari körülmények között, de a hétköznapi szerelgetések során tökéletesen használható. Szintén kitűnő a rendezett szerszámtárolást illetően. Ha egy komolyabb alumíniumkofferre lenne szükségünk, az is megtalálható a gyártó repertoárjában.

Az erősített sarkok ellenálló kivitelről árulkodnak. Ebben a kategóriában már extrákra is számíthatunk a variálható rekeszek képében. Ennek ellenére, az ára még így sem éri el a 25 ezer Forintot. Hogyha nem szeretnénk túl sokat költeni szerszámos táskára, akkor ebből a szempontból ez is jelentheti a legjobbat.

Makita szerszámos táska a japán precizitás megtestesítője

Az ázsiai szigetország lakóiról az a hír járja, hogy rendkívül rendszerető emberek. Aki valamilyen formában találkozott már ezzel a kultúrával, az jól tudja, hogy ennek bizony van némi igazságalapja, legalábbis, ami az ipart illeti. Fegyelem és rendezettség uralkodik a munkahelyeken. A Makita több évszázados múltra tekint vissza. Ez idő alatt minőségi szerszámgépek és különféle tartozékok tömkelegével árasztották el a világot. A cég folyamatos fejlődésének köszönheti a sikerét. Rengeteg innováció és szabadalom fűződik a Makita nevéhez.

A Makita szerszámos táska a legmagasabb követelményeknek is megfelel. Választható fedél nélküli, illetve fedeles változat. Az ipari felhasználásra tervezett kivitel a legnehezebb körülmények között is bírja a strapát. A kialakítását figyelembe véve jól kihasználható és praktikusan pakolható.

A megerősített műanyag fülek a hordozhatóság szempontjából lényegesek, hiszen nem valami könnyű egy magpakolt szerszámos táskát ide-oda vinni. Hogyha a benne tárolt eszközök súlya miatt elszakad, akkor nem beszélhetünk minőségről. A fedeles kivitel előnye a zárhatóság. Még a legjobb helyeken is előfordulhat, hogy az egyik kolléga „kölcsönveszi“ az egyik csavarhúzót, amit utána elfelejt visszaadni.

szerszámostáska

Egy lezárt szerszámos táskával ez biztonságosan elkerülhető. A nagy súly alapos terhelést mér a táskára, ami éppen emiatt megerősített alumínium sarokvédőkkel lett ellátva. Az állítható vállpánt a hordozhatóságot hivatott megkönnyíteni. Az árát figyelembe véve, nagyjából a középmezőnyben helyezkedik el. Egy ilyen paraméterekkel rendelkező szerszámos táska nagyjából 40-45 Ft között beszerezhető. Az időtállóság nem lehet kétséges, ami akár évtizedekben is mérhető.

A Stanley szerszámostáska egy igazi veterán

Ez a márka 170 éves múlttal büszkélkedik. Nem csoda, ha tudják, hogy mennyire fontos a szerszámok megfelelő módon történő tárolása és hordozása. Az egyszerű összetekerhető szerszámtartóktól kezdve, egészen a gurulós szerszámos táskáig minden megtalálható a kínálatukban. Ez utóbbi pedig egy kimondottan figyelemre méltó darab.

Képzeljünk el egy utazó bőrönd méretekkel rendelkező szerszámos táskát! Nagyjából így lehetne a leginkább körülírni ezt a remekbeszabott tárolót. Ebben aztán tényleg minden elfér. A kézi szerszámok mellett, akár szerszámgépeket is tárolhatunk és szállíthatunk, a gurulós kivitelnek köszönhetően. Ilyen méretnél már komoly fizikai erőnlétre van szükség, hogyha huzamosabb időn keresztül kell magunkkal hurcoljunk egy ekkora táskát tele szerszámmal.

Ennek megkönnyítése végett kerekeket kapott, amelyek jól bírják a terhelést. Nem törnek vagy kopnak el néhány használatot követően. A kihúzható teleszkópos nyél szintén kényelmesnek számít a mobilitást illetően. Erős 600-denier nylonból készül, ami kül- és beltéri használat szempontjából egyaránt előnyös, az ellenállóságának köszönhetően. A táska tervezői a személyes tárgyak biztonságos elhelyezésére is gondoltak, ezért egy zárható rekesz is található a FatMax modellekben. Itt nyugodtan elhelyezhetjük a mobilunkat, a lakáskulcsot vagy némi készpénzt, ha úgy tetszik.

Az amerikaiak büszkesége a DeWalt szerszámos táska

A DeWalt a Stanley Black & Decker leányvállalata, tehát a prémium kivitel és az innovatív megoldások ebben az esetben sem maradnak el. Mivel ez a márka szintén világszerte elismert a kitűnő szerszámgépeit illetően, ezért jól átgondolt tervezés figyelhető meg a szerszámos táskák esetében. A variálhatóság a belső kivehető válaszfalban nyilvánul meg.

Így lehetőségünk nyílik a több szerszámgép hordozására is. A DWST1-79210 modell esetében dedikált fúrótartóval találkozhatunk. Az alsó részén 2 db műanyag sín található, a nagyobb védelem érdekében. Az extra erős poliészter gyakorlatilag elpusztíthatatlanná teszi a mindennapi használat során, de jól bírja a rendszeres megpróbáltatásokat, ipari körülmények között is.

szerszámostáskák

Nekünk már csak annyi a dolgunk, hogy észben tartsuk, mit hová tettünk a rengeteg rekeszben. Mindezeket és az árát figyelembe véve ez is a legjobb szerszámos táskák sorát gazdagítja.

Mire figyeljünk vásárláskor?

Ezek alapján levonható a konklúzió, hogy az adott felhasználási területnek megfelelően érdemes szerszámos táskát vásárolni. Minél több szerszám szerepel a gyűjteményünkben, annál nagyobb tárolókapacitásra lesz szükségünk. A szerszámok típusától függően is meghozható a megfelelő döntés.

Aki kizárólag kézi szerszámoknak keres táskát, az valószínűleg olcsóbban megúszhatja az adott modell beszerzését. A variálhatóság és az extra funkciók, mint például a gurulós kivitel vagy a teleszkópos nyél, illetve a rejtett, zárható rekeszek szintén növelik a termékek árát. Az már rajtunk áll, hogy eldöntsük, valóban szükségünk van-e ezekre a plusz opciókra vagy sem.

Érdemes figyelni az anyaghasználatra, illetve arra, hogy rendelkezik-e megerősített pontokkal a termék, például a sarkain vagy a fogó résznél. A vízálló talpak szintén piros pontot jelentenek a prémium kivitel szempontjából.

A rengeteg termék közül nehéz lenne egyet kiemelni, amit megnevezhetnénk a legjobb szerszámos táskaként. Mindegyik más miatt lehet jó választás és éppen ezért olyan nagyszerű, hiszen nekünk, mint vásárlónknak, ez a tény megadja a szabad választás lehetőségét. Nem kell azt éreznünk, hogy sajnos csak egy olcsó selejtre van pénzünk, mert nem engedhetjük meg magunknak a felsőkategóriás változatokat.

A lényeg, hogy legyünk körültekintőek, mert minden szegmensben találhatóak kiemelkedő tulajdonságokkal rendelkező változatok. Elvégre a felsorolt gyártók folyamatosan arra törekednek, hogy kielégítsék a vásárlók igényeit a termékeikkel, a negatív vagy pozitív visszajelzéseket figyelembe véve. A felsorolt gyártókon kívül még számos kitűnő márkával találkozhatunk, hogyha elkezdünk nézelődni a barkács webáruházak kínálatában.

Ha nincs mivel megtöltenünk a szerszámos táskát, akkor vásárolhatunk egy teljes készletet tartalmazó változatot. Ebben az esetben jóval magasabb árakra kell számítani, viszont rengeteg időt takaríthatunk meg és cserébe vadonatúj eszközökkel lehetünk gazdagabbak.

A szerszámok és a különféle tartozékok, tárolók jelentősen megkönnyítik a munkát, amennyiben azok magas minőséget képviselnek. A csábítóan, mégis gyanúsan olcsó ajánlatoktól érdemes tartózkodni, különösen akkor, hogyha interneten keresztül vásárolunk.