Levegős szerszámok kevés hibalehetőséggel

levegős szerszámok

Az ipari fejlődésnek köszönhetően ma már bármilyen munkához meg tudjuk találni a legmegfelelőbb eszközt, ami segít abban, hogy feladatunkat a legmagasabb szinten végezzük el. Legyen az informatikai, építészeti illetve egyéb alkotási folyamat, az eszközeink tárháza szinte kimeríthetetlen. A barkácsolásban, építkezésben, szerelésben egyaránt jól jönnek a levegős szerszámok. A levegős szerszámok, vagy más néven pneumatikus szerszámok jó szolgálatot tesznek különböző szervizekben, gyárakban, szerelőműhelyekben. Praktikusak a használatuk és hatékonyak, mivel a levegős szerszámok a pneumatikus meghajtásnak köszönhetően remekül teljesítenek.

levegős szerszámok

A levegős szerszámoknak, gépeknek még előnye is van az elektromos árammal működőkkel szemben, mégpedig az, hogy mivel jóval egyszerűbb a rendszer, kevesebb a hibalehetőség is. Ennek köszönhetően olyan helyeken is alkalmazhatóak a levegős szerszámok, ahol egy olyan gép, amelyben elektromosság van, könnyen meghibásodhatna. Például víz közelében történő munkáknál, semmiképpen nem lenne használható. A levegős szerszámokban egy forgó alkatrész, úgynevezett rotor található, amelyet a rendszeren keresztül áramló befúvott légtömeg tart mozgásban. Nagyon egyszerű a szerkezet működése, arra kell csak odafigyelni, hogy ezek a részek folyamatos karbantartásban részesüljenek.

A levegős szerszámok hosszú élettartamához ugyanis fontos, hogy a forgó alkatrészeket gyakorta megolajozzák, így nem keletkezik súrlódás, és nem kopnak könnyen. Ezek a gépek igazából nagyon is megérdemlik az odafigyelést, mivel ezzel a kis időráfordítással hosszú ideig megtarthatjuk majd őket, és még az áruk is kedvező a hasonló feladatot ellátó, de nem levegős szerszámokhoz képest. A levegőt egyébként egy kompresszor biztosítja, amelynek nagyságát a gépek mennyiségéhez tudjuk igazítani, és így akár egy egész műhelyt is elláthatunk egy kompresszor segítségével, csak megfelelő légelosztót szükséges választanunk hozzá. A levegős szerszámok skálája igen széles, hiszen nagyon sok szerkezetet lehet ezzel a módszerrel működtetni. Különböző fúró, lyukasztó, tűző, vágó gépeket gyártóüzemekben. Akár festékszórókat, csavarbehajtókat, emelőket autójavító műhelyekben. Még csiszoló és gravírozó eszközök is működhetnek így, amelyeknek hasznát vehetjük ékszerek, emléktárgyak készítésénél. Láthatjuk, hogy ez a technológia nagyon széleskörű használatot tesz lehetővé, akár saját műhelyünkbe, magunk tervezte gépek működtetésére is alkalmas. Befektetésnek pedig igen gazdaságos, ugyanis kis odafigyeléssel biztosak lehetünk benne, hogy eszközeink sokáig velünk lesznek.