Lakásból otthon: csináld magad ötletek a személyesebb élettérért

csináld magad ötletek

Ha Te is kedveled az egyedi, különleges lakberendezési ötleteket, dekorációs elképzeléseket, akkor az úgynevezett csináld magad ötletek megvalósítása lehet az új hobbid. Nem csak üdítő, de hasznos kikapcsolódás is!

A kifejezés az angol do it yourself (DIY) magyarosított változata, és értelem szerűen annyit tesz, hogy készen megvásárolt termékek helyett a dekorációs ötletek házilag készítéssel valósulnak meg.

Kreatív hobbi ötletek a fogyasztói társadalomban

csináld magad ötletek

Az utóbbi években a csináld magad ötletek mondhatni reneszánszukat élik. Ez talán azért különös, mert éppen napjainkban élünk olyan világot, amikor bármi és bármikor megvásárolható kész formában is.

Könnyen lehet, hogy éppen ezért értékelődtek fel a kézzel készült dolgok. Hiszen a megvalósított DIY ötletek minden esetben egyedi és megismételhetetlen termékeket jelentenek.

Lehet, hogy csináld magad ötletekkel nem kapsz hibátlan végeredményt, de egy-egy ilyen tárgy, kiegészítő eszmei értéke magasan a tökéletesen legyártott tömegáruk értéke fölé rúg. Ajándéknak is remek elgondolások tehát!

Egy-egy saját kezűleg készített dologban benne van a készítő szíve-lelke, energiája, kreativitása. Legyen szó bármilyen tárgyról, még egy olyan darabja nem lesz senkinek, mint amit te magad készítesz.

Hogyan fogj neki a DIY ötleteknek?

csináld magad ötletek

Ezek a kreatív ötletek rendszerint nem igényelnek drága hozzávalókat vagy különleges tudást, pusztán némi kreativitást, szabadidőt és egy csipetnyi kézügyességet. Egyszerű otthoni lim-lomokból is nagyszerű dekorelemek születhetnek.

Saját kreatív ötletek híján bátran keresgélj az internet végeláthatatlan DIY tárházában! Weboldalak, blogok, videók tömege áll rendelkezésedre, ha épp nem vagy fantáziadús hangulatodban.

Már kifejezetten csináld magad ötletekhez szükséges alapanyagokra specializálódott webáruházakat is találhatsz, de otthon porosodó, kihasználatlan, esetleg már szemétbe szánt anyagokból is fantasztikus dolgok születhetnek.

A legnépszerűbb otthoni csináld magad ötletek

A különböző kreatív ötletek lakberendezés terén a legfelkapottabbak. Az utóbbi időben a vintage stílus népszerűsége dominál mind bútorok, mind dekorációs ötletek terén.

csináld magad ötletek

Nagyszerű csináld magad ötletekkel találkozhatsz például a különböző ünnepek kapcsán. Ezek többnyire egyszerűen kivitelezhető kreatív hobbi ötletek, így akár kisgyerekekkel közösen is bátran belevághatsz. Kitűnő családi időtöltés!

A Karácsony közeledtével például mesés karácsonyi díszek, de akár az utóbbi évek slágere, grincsfa is készülhet. Húsvéti tojások, nyuszis-virágos dekorációk, vagy épp halloweeni jelmezek is megvalósíthatók gyerekekkel közösen.

Lakásdekoráción túl különféle használati tárgyak, kiegészítők is készülhetnek csináld magad ötletek mentén. Konyhai polc vagy akár egész polcrendszer is barkácsolható otthon, bár ehhez már ne a legkisebbek segítségét kérd!

Nem csak beltérre, kültérre is alkothatsz! Például raklapokból heverőt, kávézóasztalt, farönkből kaspót készíthetsz, vagy kagylókból, apró fa elemekből és kavicsokból egy mesés szélcsengőt.