Különféle filléres kerti ötletek fából, a rusztikus és dekoratív hatásért

kerti ötletek fából

Talán nem is gondolná, de a kerti ötletek fából gyakran egészen egyszerűen kivitelezhetőek, és remek hangulatot varázsolnak otthoni zöld övezetébe. Egy szép, rendezett kertben pedig igazi feltöltődés időt tölteni.

Mi sem üdítőbb, mint egy kellemes hangulatú környezetben fogyasztani a reggeli kávét, teát, vagy épp egy-két pohár jó borral lazítani egy nehéz nap végén, és közben élvezni a természet közelségét.

A különféle kerti ötletek fából kiváló lehetőséget biztosítanak a ház körüli tér helyrepofozásában. Egy szép, gondozott kert pedig a nyugalom szigete lehet a rohanó mindennapok sűrű forgatagában.

Dobja fel udvarát filléres kerti ötletekkel!

kerti ötletek fából

A különféle kerti ötletek fából készítve nyújtják a leghangulatosabb hatást, hiszen a fák, mint élőlények, maguk is a természet szerves részét képezik. A meglehetősen drága készen megvásárolható kerti játszótér, mászóka vagy kerti bútor helyett/mellett számos kerti dekorációt Ön is elkészíthet. Így amellett, hogy kiélheti kreativitását, jelentős összegeket is spórolhat.

Ha úgy érzi, nem elég találékony az alkotáshoz, akkor se csüggedjen! A kerti ötletek fából címszavakat egy webes keresőbe pötyögve számos úgynevezett do it yourself (csináld magad) ötletet találhat. A kerti ötletek fából kimeríthetetlen tárházát kínálja Önnek az internet!

kerti ötletek fából

Persze akadnak olyan dolgok, melyek elkészítése nagyobb felkészültséget vagy több szerszámot igényel, de az internet határtalan ötletkínálatában biztosan talál Önnek is megvalósítható kreatív ötleteket. Ha egy-egy dekorelem elkészítése elsőre túl bonyolultnak is tűnik, ne adja fel! Különböző videók segítségével olyan kerti ötletek saját kezűleg történő megvalósításához is nagyszerű segítséget kaphat, melyekről álmodni sem mert!

Konkrét kerti ötletek fából, ha ihletre lenne szüksége

Nem is sejtené, milyen egyszerűen készíthet például kerti padot. Mindössze pár darab raklapra lesz szüksége, némi festésre, lakkozásra, egy matracra, esetleg néhány díszpárnára, és már kész is a kerti ülőke. Az összeállítás kisebb átvariálásával egy napozóágy is hasonló egyszerűséggel létrehozható. Jól jönne a teraszra egy kávézóasztal is? Mi sem egyszerűbb! Elő azokkal a raklapokkal!

kerti ötletek fából

Szintén könnyen megvalósítható, de nagyon mutatós kerti díszek a fából készült kerti virágtartók. Ezek sokféleképp elkészíthetők, lehet az alapjuk például egy-egy fatuskó vagy régi hordó. További kerti ötletek fából például a különböző szórakoztató eszközök, játékok. Ezek extra nagy méretekben megalkotva nem csak kellemes időtöltésként, de dekorelemként is szolgálhatnak.

Egyszerű lécekből, némi festék segítségével könnyedén készíthet például dominot. Vastagabb deszkákból remek emberméretű jenga jöhet létre! Vállalkozóbb kedvűek pedig akár egy gigantikus sakk-készlettel is megpróbálkozhatnak. Egy kis internetes böngészéssel egy-kettő rálelhet arra, hogy a különböző kerti ötletek fából minként készíthetők el. Nem beszélve arról, hogy a világhálót járva további remek elképzelésekre és tervekre bukkanhat.

Ahová lehet, használjunk raklapot!

Az újrahasznosított anyagok alkalmazásával vagyonokat spórolhatunk, ráadásul ez egy olyan tipp, ami a környezetünk megóvását is elősegítheti. Erre a célra a raklapok tökéletesen megfelelőek lehetnek, lévén sokrétűen felhasználhatók, fillérekből beszerezhetők és megfelelő állapot, illetve kezelés esetében mutatósak is. 

Készíthetünk belőle asztalt, padot, használhatjuk akár sarokkanapé kialakításához is, de keretbe rendezve növényeinket is belehelyezhetjük. Az is segítségünkre lehet, hogy számtalan helyről beszerezhetők ezek használtan is, ráadásul a későbbiekben kevés gondozást igényelnek. Nem véletlen a hasonszőrű filléres kerti ötletek segítségével rengeteg időt és pénzt spórolhatunk.

A tuti tipp a raklapokkal kapcsolatban, hogy még felhasználás előtt fordítsunk elegendő időt az előkészületekre. Akár virágtartót, akár kerti bútorokat készítünk majd belőlük, azt hihetnénk, a faanyag eredeti állapotában is megfelel a célnak, ám pár éven belül lekezelés hiányában korhadni, illetve rohadni kezdenek majd a raklapok. Csiszolással és lazúros festéssel magunkat is megkímélhetjük a későbbi problémáktól, de zománcfestéket is használhatunk, hiszen így egyszerűen tisztítható és könnyen gondozható is lesz majd az elkészült berendezés. 

Fontos tehát, hogy foglalkozzunk az újrahasznosítással, de mindezt úgy tanácsos véghez vinni, hogy közben kertünket hosszú távra tervezve rendezzük be. 

Hogyan készítsünk kerti kiülőt?

A filléres kerti ötleteket alkalmazva nagyon sok mindent pénztárcabarát módon oldhatunk meg, ám az, hogy a kerti kiülő hogyan – és miből – készüljön el, rendre nagy kihívást jelent. Erre mutatunk most néhány kreatív kerti ötletet.

Azt már letisztáztuk, hogy a szabadba csak olyan alapanyagot érdemes kihelyezni, ami jól bírja az időjárás és az egyéb külső behatások következményeit. Olykor ugyanis a rovarok is sok kellemetlenséget okozhatnak, sőt, nem ritkán a csigák is védekeznünk kell. Persze az amúgy is alkalmazott növényvédő elpusztítja a faanyagra káros rovarokat is, de inkább valamilyen természetes összetevőket tartalmazó oldattal oldjuk meg ezt a kérdést. 

Megfelelő előkészületeket követően jöhet az alapanyag kiválasztása. Nagyszerű kerti kiülő lehet a már fent említett raklapokból, de ha olcsón jutunk deszkákhoz, azzal is gyönyörűvé varázsolhatjuk a kertünket. A lényeg, hogy inkább a biztonságra törekedjünk a kivitelezésnél és masszív, robosztus bútorokat készítsünk. Ne feledjük el, hogy egy filléres kerti ötlet csak akkor lehet hosszú távon eredményes, ha nem rejt magában semmiféle kockázatot. 

Ha van egy kis időnk, az interneten számtalan tervrajzot találhatunk, ez főként akkor igazán hasznos, ha nem rendelkezünk kellő rutinnal az ilyesfajta barkácsolást illetően. Sokan nem tudják, de a közvetlen környezetünkben, családtagoknál található megunt bútorok remek kiindulási pontot jelenthetnek. Ha már minden egy helyre gyűjtöttünk, nézzük meg mennyi anyag áll a rendelkezésünkre és eszerint kezdjünk bele a munkálatokba.