Gyertyakulcs különféle típusokban

gyertyakulcs

Az Otto-motorokban a benzin és levegő keverékének begyújtására speciális gyertyákra van szükség. Ezeknek az esetleges meghibásodásakor mutatkozik igény a gyertyakulcs használatára, mert segítségével kivitelezhető a szerelés és a csere. A folyamatot kizárólag hideg motoron szabad végezni. Az új vagy megtisztított alkatrészt kézzel is be lehet csavarni, ütközésig, de a gyertyakulcs használatbavételével mindig meg kell húzni az előírt nyomatékkal.

gyertyakulcs

Vigyázni kell arra, hogy ne húzza be a munkavégző túlzottan ezt a tartozékot, mert ellenkező esetben károsodhat maga a hengerfej. Napjaink széles kereskedelmi kínálatában többféle gyertyakulcs is található. A különféle webáruházak szolgáltatásainak igénybevétele révén könnyedén és gyorsan tájékozódhat a vásárló az eltérő típusú és árfekvésű termékek között.

Vannak egyszerű kellékek is, de a színes választékban megtalálható a mágneses, a csuklós, sőt a kettős valamint T-nyelű gyertyakulcs is. A komolyabb termékek igényesebb kivitelezésűek, általában rendelkeznek cserélhető dugófejekkel 16 mm és 20,8 mm méretekben. Ezek esetében a jó fogás és a csúszásmentesség érdekében a nyelet a gyártó gumiborítással látta el. A mágneses változat könnyebb használhatósági mutatóval rendelkezik, felületkezelése pedig polírozott, krómozott. A webshopok által forgalmazott gyertyakulcs minden fajtája jól látható jelölésekkel van ellátva, ami sok év után is megfelelőképpen olvasható. Amennyiben a vásárló megtalálta az interneten a szükséges szerszámot, akkor már csak az online vásárlás kivitelezése marad hátra, amely könnyedén megoldható néhány kattintásból és leütésből az alapadatok, a szállítási és fizetési mód kiválasztása révén.