Forgácselszívó famegmunkáló műhelyekbe

forgácselszívó

Mindenféle ipari tevékenységet folytató műhelybe szükségesek a megfelelő szerszámeszközök. Egy famegmunkálással vagy -feldolgozással foglalkozó vállalkozásban gyakran használnak forgácselszívó eszközt, amely megkönnyíti a munkát, valójában gördülékenyebbé teszi, hiszen folyamatosan tisztán, láthatón tartja a feldolgozandó felületeket, és nem kell közben azzal foglalatoskodni, hogy a keletkező mellékterméket manuálisan eltakarítsák róla.

forgácselszívó

A forgácselszívó működési elve egyszerű alapokon nyugszik, gyakorlatilag egy porszívó technológiáját kell elképzelni, csak ipari méretekben és más kialakításban. A fűrészelés, vágás, gyalulás közben rengeteg faforgács keletkezik, amit érdemes összegyűjteni, hiszen felhasználható begyújtáshoz, brikettek gyártásához, de akár különféle nyershús-termékek füstölésére is. Megvan, hogy melyik fafajta forgácsa mire használható a leginkább, és ennek függvényében külön zsákokba is lehet tárolni őket, amíg értékesítésre, vagy újbóli felhasználásra nem kerül sor. A gyűjtésben a forgácselszívónak van különösen nagy szerepe.

Tiszta munkát végez, nem úgy, mintha a földről söprögetnék össze egyéb anyagokkal, porral, sárral, fém, esetleg műanyag részecskékkel. Aki forgácselszívó berendezést szeretne vásárolni, jó eséllyel találhat a különböző szerszámgépeket és -eszközöket árusító internetes portálokon is, amelyek többek között lehetnek valamilyen barkácsáruház webes felületei is. Árfekvést tekintve értelemszerűen a nagyobb teljesítményű és kapacitású forgácselszívó számít a drágábbnak. A választás nyilvánvalóan attól függ, hogy mekkora mennyiségben termelődik fűrészpor és forgács az adott műhelyben, gyárban. Az ilyen típusú gépeknél, mivel lényegében egyszerű felépítéssel rendelkező szerkezetekről van szó, csekély a meghibásodásnak a lehetősége, de ha netán valamilyen probléma is adódna, alkatrészei könnyen pótolhatók, javíthatók. Mint minden egyéb műszaki termékre, a forgácselszívóra is egytől akár öt évig terjedő garanciát is szavatolnak a gyártók. Ajánlott megbízható, neves márkát vásárolni, amely által több, mint valószínű, hogy a magyarországi szakszerviz is biztosított lesz egy esetleges üzemzavar esetén.