Egy jó szerszámos bőröndbe minden belefér

szerszámos bőrönd

Egy jól felszerelt szerszámos bőrönd elengedhetetlen az otthon körüli munkák elvégzéséhez, legyen szó egy szivárgó cső javításáról, egy kép felakasztásáról vagy nagyobb ház környéki javításokról. A csavarkulcsoktól kezdve a kalapácsokon át a legjobb mérőszerszámokig, itt van néhány eszköz, amely előbb utóbb kelleni fog.

Annak érdekében, hogy a szerszámosládájában minden megfelelő eszköz megtalálható legyen, az alábbiakban felsoroljuk azokat, amelyekre minden ezermesternek szüksége van.

Szerszámos bőrönd tartalma – ne egyszerre töltse fel!

Ne feledje, hogy nem kell egyetlen nap alatt megvásárolnia minden elérhető szerszámot, hiszen nincs szüksége azonnal egy teljes szerszámkészletre, ehelyett idővel is megvásárolhatja az elemeket, hogy ne legyen egyszerre túl költséges. Figyelje az akciókat, kérdezze meg apukáját vagy nagyapját, hogy van-e olyan szerszám, amelyre már nincs szükségük. A tökéletes szerszámosláda összeállítása fontos, de időbe is telik, ezért ne vásárolja meg az első, teljesen feltöltött készletet, amivel találkozik.

Szerszámtartó bőrönd fontosabb elemei a teljesség igénye nélkül

Talán a leggyakrabban használt szerszám, a szeghúzó kalapács, amelyet szögek beverésére és bontási munkák elvégzésére használnak. Egy jó minőségű darab évekig kitart, és segít a feladat könnyű és pontos befejezésében. Lehetővé teszi a szegek könnyű eltávolítását és a biztonságos használatot a mágneses szegtartó is segítheti.

Talán a másik biztos eszköz, ami a szerszámos bőröndben helyet fog kapni az egy csavarhúzó készlet. Számos munkához használható, mivel rengeteg féle csavar létezik, minél nagyobb készlettel rendelkezik, annál kisebb az esélye, hogy olyannal találkozik, amit nem tud kicsavarni.

Bármilyen projekten is dolgozik otthon, valószínűleg szüksége lesz egy mérőszalagra is. Akár egy szekrényt épít, akár egy falra akasztandó kép méretét méri, vagy egy asztalt épít, a mérőszalag elengedhetetlen. Valószínűleg a csavarkulcsot látja majd a legtöbbet a szerszámai közül.

Ha állíthatót választ, a cső vagy az anyag méretéhez igazíthatja, amelyen dolgozik. Amennyiben az otthona tele van különböző méretű anyákkal és csavarokkal, nem kell pánikszerűen 10 különböző csavarkulcsot vásárolnia, ehelyett csak egy állítható típusra lesz szüksége.

Lehetőleg egy akkumulátoros elektromos fúrógép legyen a szerszámos bőröndben. A vezeték nélküli kivitel a hagyományos elektromos fúrógépet felülmúlja, mert a hosszú vezetékek hiányában biztonságosabb, kényelmesebb és egyszerűbb lesz a használata. Persze nem csak a kényelmi szempontokat kell szem előtt tartania, hiszen a teljesítmény is legalább olyan fontos a választásnál.

szerszámtartó bőrönd

Sokszor problémát okozhat, ha csak az egyik kezünk van szabadon, ilyenkor segít egy gyors kioldású önzáró fogó. A hagyományos szerszámoknál könnyebben kinyitható, és a becsípődésgátlónak köszönhetően a fájdalmas balesetektől sem kell tartania. További, gyakran használandó eszközök még a vízszintmérő, a sniccer vágókés, derékszög, zseblámpa, ragasztószalag és még sok minden más.

Gurulós szerszámos koffer

A szakember nem csak otthon az, hanem attól távol is. Elutaznak a családdal a nyaralóba és persze, hogy meghibásodik valami? Vagy a rokonoknak kellene segíteni összeszerelni a konyhabútort? De jó lenne, ha mindenhova könnyedén magával vihetné a szerszámait…

Szerencsére a mobilitást és a kényelmet szem előtt tartva ma már gurulós kivitelezésben is találunk szerszámos bőröndöt. Kialakítása miatt szerszámai a kellő biztonságban lesznek, stabilitása és könnyen átlátható belső elrendezése miatt minden szakember számára remek „munkatárs” lesz.

Mivel annyi szokás ahány ember, ezért mindenkinek van valami kis plusz, amit elvár a saját szerszámos bőröndjétől. Nem lehet annyi mindent felsorolni, hogy biztos ne találna még valaki valamit, ami hiányzik.

Éppen ezért azt javasoljuk, hogy saját igényei szerint töltse fel a bőröndjét, és ha a következő munka alkalmával szüksége lenne valamire, ami nincs a táskában, akkor írja fel és szerezze be!