Burkolat szintező és ami még kellhet a csempézéshez

Burkolat szintező és ami még kellhet a csempézéshez

A csempézés során alkalmazott burkolat szintező készletek célja, hogy gondoskodjanak a felületek teljes egyenletességéről. Egyszerűen páratlan segítséget kínálnak ezek az eszközök kezdők és profi szakemberek részére egyaránt. Az elbizakodott mesteremberek úgy gondolhatják, hogy csak azoknak van szüksége ilyen segítségre, akik nem tudnak jól bánni a vízmértékkel és kapkodnak. A gyakorlati tapasztalat azonban egyértelműen azt mutatja, hogy lehet bármennyire precíz a lapok lerakása, mert azok a ragasztó száradási fázisában hajlamosak elmozdulni. A burkolat szintező rendszerek ugyanakkor ezt nem engedik meg. De van itt még más is, ami még jól jöhet, amennyiben saját kezűleg vág neki otthona felújításának.

Fontos eszközök a burkoláshoz

Azt már tudjuk, hogy a burkolat szintező rendszerek kihagyhatatlanok a sorból, de mielőtt még ezekről részletesebben írnánk, itt van még néhány tipp arra, hogy mik azok, amik jó, ha helyet kapnak a szerszámosládájában.

Mielőtt fejest ugrana a munkába, tegyen meg mindent azért, hogy a fontosabb eszközök mindig kéznél legyenek. A csempelapokat előbb-utóbb vágni, lyukasztani kell majd, ezért szerezzen be profi gyémánt vágó és csiszoló tárcsákat, valamint vizes és száraz körülmények között használható körkivágókat is.

A TLS kínálatban mindezeket egyszerűen megtalálja. Ha gyorsan akar dolgozni, akkor a TLS MONSTER lézerhegesztett lyukfúrójával még a legkeményebb anyagok sem jelentenek majd akadályt. A nagy és vékony vagy esetenként vastag csempék lerakásánál, emelésénél a vákuumos lapemelő és a lapvibrátor könnyítheti meg a dolgát.

Milyen burkolat szintező típusok vannak?

Amint sikerült beszereznie a legszükségesebb termékeket a szerszámosládájába, akkor már csak a burkolat szintező rendszerek maradnak hátra, amik közül választania kell.

A piacon leginkább keresettek az ékes változatok. A TLS-PRO nagy és a TLS-BASIC kis ékes lapszintező termékek egyszerű használatot ígérnek. Könnyen a keze alá dolgoznak és garantáltan akkor is boldogulni fog velük, ha életében először találkozik velük.

A talpak mennek a csempék alá, míg a kiemelkedő fül részbe illeszkedik az ék, amit jól be kell szorítani egy speciális fogóval. Tapasztaltabb burkolóként viszont válogathat a csavaros és újrafelhasználható burkolat szintező termékekből. Ezek már több szakértelmet kívánnak meg a használat terén, de gyorsan rá lehet érezni a velük való munkára.

Burkolat szintező rendszerek széles kínálatban

Amire megéri figyelni, hogy sose érje be akármivel, csak a lehető legjobbal. A TLS esetében olyan burkolat szintező termékeket kap, amik egyenesen a gyártótól érkeznek. Csak prémium minőségű műanyagot alkalmaznak a készítésnél. Többféle kiszerelés rendelhető, így mindig annyit vásárolhat, amennyit adott helyzetben elhasznál.

Az ékes változatoknál csak a talpakat kell állandóan pótolni, mert az ékek akár 25 alkalommal újra bevethetők. Amikor tehát rápillant a szerszámosládájára még a munka kezdete előtt, legyen biztos benne, hogy a burkolat szintező elemek és minden más szükséges szerszám ott lapul benne.