Bármikor szükséges lehet az autós szerszámkészlet

autós szerszámkészlet

Az autó fantasztikus találmány, hihetetlenül nagy segítség mindannyiunk életében. Manapság már nem is tudjuk elképzelni nélküle az életünket, és igyekszünk mindent megtenni annak érdekében, hogy semmi baj ne érje. Magunknál tartjuk a kötelező felszerelést, hogy a váratlan helyzetekben is mindig legyen, ami kihúz a slamasztikából. Célszerű, ha pótkerék, emelő, elakadás jelző háromszög, elsősegély csomag és autós szerszámkészlet mindig van nálunk. A legtöbb ezek közük a közlekedési szabályrendszerbe foglalt kötelező tartozéka az kocsikázásnak, az autós szerszámkészlet azonban inkább, a „jó, ha nálunk van” kategóriába esik.

autós szerszámkészlet

Mondhatnánk, hogy ugyan, mi szükségünk lehet az autós szerszámkészletre, hiszen nem vagyunk autószerelők, úgysem tudunk vele mit kezdeni. Viszont, sosem tudhatjuk, mikor kerülünk olyan élethelyzetbe, amikor magunkra vagyunk utalva egy elhagyott úton, füstölgő motorháztetővel, és csak telefonon kérhetünk segítséget. A hozzáértő személyek, ha van autós szerszámkészletünk, van mit használni a javításnál, és nem esünk pánikba, sikeresen elnavigálhatnak a célig, azaz, hogy újra beinduljon a kocsink, csakúgy, ahogy teszik ezt például a telefonos operátorok egy tévé- vagy internetprobléma esetében. Az autós szerszámkészlet tartalma minden eshetőségre felkészít, bármit is kelljen szerelni az autónkon. Tartozékai általában a villáskulcsok, imbuszkulcsok, gyertya dugókulcs, kombinált- és hosszúcsőrű fogó, különböző csavarhúzó hegyek a csavarhúzóhoz és mágneses kiemelő, ha arra lenne szükség.

Az autószerelő szakemberek, mint a legtöbb szerelő, képesek arra, hogy távolról is felmérjék a helyzetet, hogy egy esetleges lerobbanás során, mi okozhatja a problémát. Ilyen esetekben jó, ha van autós szerszámkészletünk, hiszen bármit is kér, meg tudjuk tenni. Ha meg kellene húzni vagy lazítani egy csavart, arra ott vannak a villáskulcsok. Esetleg gyertyát kell cserélni? Nagy segítség a gyertya dugókulcs. Bármihez is kelljen hozzáérnünk, a különböző fogók biztosítják, hogy nem égetjük meg a kezünket. Az autós szerszámkészletünk kerékcserében is ugyanúgy hasznos lehet, mivel a kulcskészletekre van szükség a kereket tartó csavarok lazításánál is. Nem lehetünk biztosak abban, hogy minket semmilyen balszerencse nem érhet az úton, ezért szükséges minden forgatókönyvre felkészülni. Az is előfordulhat, hogy autós szerszámkészletünket nem a saját járművűnknél, hanem egy bajbajutott sofőrtárs segítségére sietve tudjuk használni. Olyan ez, mint az elsősegély készlet, azzal sem csak önmagunk helyzetén javíthatunk. Nem vagyunk egyformák, megesik, hogy nem gondol mindenki az autós szerszámkészlet jelentőségére. Pedig igazából a csomagtartóban elfér, különösebben nem kell rá gondot fordítani, mégis hatalmas megkönnyebbülés, ha egy kilazult, hangoskodó csavar meghúzásához megvan a megfelelő eszközünk, amelyet az autóban és otthonunkban egyaránt használhatunk. Éljünk és közlekedjünk biztonságosan, legyünk mi azok, akik mindenre gondolnak, segítsünk másoknak, ha bajba kerültek, és biztosak lehetünk benne, hogy kifizetődik!