Asztalos szerszámok mindegyik háztartásban kellenek

asztalos szerszámok

Egy igencsak ősinek mondható mesterség a fa megmunkálása, az asztalos szerszámok révén. Ez a legkönnyebben kezelhető szilárd anyag, viszont manapság már minden fel van gyorsulva és a precizitáson is egyre nagyobb a hangsúly. Ehhez, hogy minden tökéletesen, gyorsan és hatékonyan legyen elvégezve, profi asztalos szerszámok szükségesek.

Profi asztalos szerszámok napjainkban

Lényegükön tulajdonképpen mit sem változtak a legalapvetőbb szerszámok, mint a kalapács, a gyalu vagy éppen a fűrész. Azonban az egyértelmű tény, hogy az asztalos szerszámok manapság már jóval modernebbek, mint akkoriban voltak. Ezek már sokkal strapabíróbbak, ennek megfelelően időtállóak és a munka is sokkal könnyebben, pontosabban végezhető el általuk, köszönhetően a fejlett gyártási technológiának és anyaghasználatnak. Gépek és kézi szerszámok egyaránt léteznek ebben a szakmában.

Asztalos szerszámok beszerzése online

Nyilvánvalóan nincs olyan háztartás, ahol ne lenne valamilyen asztalos szerszám, hiszen a házkörüli kisebb-nagyobb tennivalók alkalmával akármikor szükség lehet rájuk. Ami egy nagyon jó dolog, hogy ezeknek a beszerzése is rendkívül egyszerűen lebonyolítható manapság. Mindössze annyi a dolgunk, hogy bekapcsoljuk a számítógépet, laptopot vagy kézbe vesszük az egyik okoskütyünket és megnyitjuk a böngésző alkalmazást.

kezdő asztalos szerszámok

Szimplán a kulcsszavak beírása alapján számos megbízható webshopra lelhetünk rá a világhálón. Nincs egyéb teendőnk, mint kikeresni a számunkra érdekes árucikkeket az online boltok kínálatából, majd leadni a rendelésünket. Az asztalos szerszámok igen sokfélék lehetnek, viszont, ha a márka alapján választunk közülük, akkor már nem járhatunk rossz úton, úgy semmiképp sem nyúlhatunk nagyon mellé.

Megérik a márkás asztalos szerszámok

A híres termékekre általában több év garanciát ad a gyártó, amit rendeltetésszerű használat melletti meghibásodás esetén érvényesíthetünk. Ám nem véletlenül adnak ilyen hosszú időtartamra jótállást. Csekély az esélye annak, hogy mondjuk egy minőségi anyagból készült csavarhúzó vagy kalapács eltörjön. A meghibásodás kockázatát nyilván megnöveli a rendszeres, intenzív használat, viszont még akkor sem jellemző, hogy a kiváló kivitelezésű asztalos szerszámokból akár egy darabka is lepattanjon.

Asztalos szerszámok otthonra

Amennyiben nincs még az otthonunkban valamilyen fúró-csavarozó gép, kalapács, kombinátfogó vagy egy kisebb csavarhúzókészlet, akkor okvetlenül szerezzünk be ezt-azt, mert eszközök nélkül még egy képet sem tudunk felakasztani a falra. Hogyan csavaroznánk meg bármit is anélkül, hogy ne rendelkeznénk az ahhoz szükséges eszközökkel?

Tegyük könnyebbé a saját életünket! Ne függjünk mindenféle mestertől, ha nem muszáj! A kényelmesebb városi emberek közül sokan lehet nem is gondolnák, mennyi mindent meg tudnának oldani saját maguk. Ha vannak a házban vagy lakásban megfelelő kezdő asztalos szerszámok, akkor nem szükséges minden apróság miatt szerelőt hívni. Sőt, még a közérzetünk is sokkal jobb lesz, ha magunk is rendbe tudunk hozni valamit a háztartásunkon belül vagy az udvarunkban, legyen szó akármilyen jelentéktelennek tűnő dologról, például egy kerítésléc visszaszegezéséről.

Barkácsolás asztalos kéziszerszámokkal

A kellő rátermettséggel egyszerűbb bútorokat is készíthetünk vagy felújíthatjuk a régieket. Bizonyos feladatokhoz nem kell feltétlenül a gépesített asztalos szerszámokat választani. A kézi fűrészek, gyaluk még mindig rendkívül közkedveltnek számítanak a szakemberek körében. Természetesen ezeknek létezik gépi változata is, viszont sokkal többe kerül egy elektromos gyalu, mint egy átlagos kézi változat.

asztalos kéziszerszámok

A feladathoz mérten, mindenki maga döntheti el, hogy melyiket választja. Az asztalos kéziszerszámok használata sem egyszerűbb, ezért szükség lesz némi időre, amíg sikerülni fog a pontos kivitelezés. Nem is olyan egyszerű egy egyenes vágatot ejteni a faanyagon puszta kézzel, csupán egy kézi fűrész használatával.

Erre a célra beszerezhetünk különféle méretű gérvágó ládákat, amelyek lehetővé teszik, hogy többféle szögben vágjunk kézzel, ezek viszont hamar tönkremennek, az alkalmazásuk pedig olykor elég körülményes. Hogyha gyakran van szükségünk egy ilyen eszközre, akkor célszerűbb beszerezni a gépesített változatát. Gyorsabb, pontosabb vágásokat tesz lehetővé, ami fontos az illesztések szempontjából.

Asztalos szerszámok extrákkal

A minőségi termékek egyik ismérve, hogy különféle extrákat is tartalmaznak. Ezekről általában előre tájékozódhatunk a termékleírásokban. A fordulatszám szabályozás, a rezgéscsillapítás, az ergonomikus kialakítás sokkal kényelmesebbé és gördülékenyebbé teszik a munkát. A legmodernebb asztalos szerszámok motorja már nem tartalmaz szénkefét.

Ez jelentősen növeli az élettartamot, mert így végre sikerült eltávolítani azt az alkatrészt a felépítéséből, ami a leghamarabb elkopott. Viszont a kefe nélküli motorral működő termékek ára rendszerint magasabb, mint a hagyományos változatoké. Ennek tudatában mindenki maga döntheti el, mennyit hajlandó áldozni ezekre a korszerű asztalos szerszámokra.