A sikeres lakásfelújítás a minőségi festő szerszámok függvénye

festő szerszámok

Egy lakásfelújítás legtöbbünknek felér egy foghúzással, megfelelő festő szerszámok híján pedig valódi kínlódásra számíthatunk. Ötévente illik otthonunkon egy kis ráncfelvarrást ejteni, legalábbis a falak szintjén. Nagy macera, kosz, rumli, és még pénzbe is kerül.

A spórolás egyik módja, ha a háziak maguk végzik el a falfestést. Tény viszont, hogy jó festő szerszámok nélkül egy ilyen munkát nem lehet bevállalni. Megfelelő festő szerszámok birtokában menni fog egyedül is? Az ember sok mindenre képes, ha elszánt és kellően felkészült.

A falfestésre tekinthetünk egyfajta kreatív tevékenységként is, rengeteg nagyszerű ötlet megvalósítható otthonunkban. Minden ilyen akcióhoz megfelelő eszközök, esetenként speciális festő szerszámok szükségesek, amelyeket be kell szereznünk. Mielőtt nekikezdünk, mindenképp gondoljuk át milyen végeredményt szeretnénk, milyen állapotban vannak a falak, a festésen kívül még milyen munkafázisokra lesz szükség.

festő szerszámok
Festő szerszámok

A munka hatékonyságát nagyon hátra tudja vetni, ha menet közben támad szükségünk valamire, és folyton el kell rohannunk az üzletbe. Akár napokat is megspórolhatunk, ha feljegyezzük a vásárolni valókat a legkisebbtől a legnagyobb festő szerszámokig.

Mindenképpen ellenőrizzük van-e a szükséges festő szerszámok közül esetleg valami otthon is. Elég bosszantó, amikor rájövünk, hogy egy csomó pénzt adtunk ki új eszközökre, miközben az egész munkánk egyik célja az volt, hogy spóroljunk.

Spórolni a festő szerszámok vásárlásakor már nem szabadfestő szerszámok

A festékboltban könnyű elveszni, most vesszük majd hasznát leginkább az otthon összekészített listának. Egy jól felszerelt üzletben rengeteg termék közül választhatunk, de az aranyszabály, miszerint „olcsó húsnak híg a leve”, ebben az esetben is helytálló.

A minőségtelen festő szerszámok csak még nagyobb zűrt okoznak, ha kiderül, hogy nem használhatóak rendeltetésük szerint, és akkor is, ha „alig használat” után már dobhatjuk is ki ( elköltött pénzünkkel együtt) az ablakon. Ha nem bízunk az üzlet eladójában, a világhálón tudunk információhoz jutni, akár különböző fórumokon keresztül is, de kikérhetjük ismerőseink véleményét is a festő szerszámok minőségét illetően.

Szerszámok, amelyekre biztosan szükség leszfestő szerszámok

A lakás frissítését a falak előkészítésével kell kezdeni. Az apróbb hibákat spaklival és gipsszel, a nagyobbakat glettel és glettvassal végezzük. Csiszolópapírt is be kell szereznünk, hisz a javításból visszamaradt egyenetlenségeket ennek segítségével tüntethetjük el.

A festő szerszámok közül nagy segítségünkre lesz egy jó minőségű ecset, amelyet a sarkok és a szélek festésekor használunk. Az ecset legyen sűrű, a szálhossz megfelelő, így sok festéket felszív, gyorsabb a munkavégzés A festőhenger esetében fontos, hogy kézre álljon, ne legyen nehéz, variálható legyen a nyele.

Fontos, hogy a mennyezetet is elérjük vele, így a teleszkópos nyél sem maradhat ki a megvásárolt festő szerszámok közül. A felesleges festék eltávolításához a vödör széléhez akasztott lehúzórács szükséges. Ha minőségi, tartós eszközöket vásároltunk, bizonyára kedvünk támad egy kis kreatív lakásfelújításra legközelebb is.