A kőműves szerszámok megvásárolhatóak a szakáruházakban

kőműves szerszámok

Ameddig emberek élnek a földön, addig épületek is lesznek. Ezek felépítése és karbantartása céljára szükségesek a kőműves szerszámok, melyekből napjaink széles kereskedelmi kínálatában rengetegfajta megtalálható. Az egyszerűbb javítások, csempézések elvégzéséhez nem sok minden kell. A kőműves szerszámok a munka minden szakaszában alkalmazhatóak. A kijelöléshez használt ácsceruza minden munkás zsebében elfér és alkalomadtán, egy megfelelő hegyezővel kiegészítve igen jó szolgálatot tehet.

kőműves szerszámok
Kőműves szerszámok

A szakma jelképe a markolattal ellátott fangli, azaz a malteros serpenyő, mely készülhet PVC műanyagból és fémlemezből is. Ha már malterozás kerül szóba, akkor a kőműves szerszámok másik fontos eleme is kézbe kell, hogy kerüljön. Ez pedig a simító, mely lehet fogazott vagy pedig egyenes szélű. A fogazott használata csempézés előtt ajánlott. A lapok felrakása után pedig a fugakihúzó készletre van szükség.

Természetesen ebből a kellékből is elérhető többféle változat, mint amilyen a szilikonos, vagy esetleg a kétpengés fugakaparó kés a már megszilárdult és felesleges massza eltávolítására. A csempelemosó szivacs továbbfejlesztett változata a fogantyúval ellátott szivacsos mosó simító. A kőműves szerszámok közé tartoznak a különféle spatulyák és kőműves kanalak, de az apróbb kellékek is említésre méltóak, mint amilyen a kék krétapor. A fal építése során hasznos a hengeres vagy kúp alakú függőón, mellyel folyamatosan ellenőrizhető, hogy az épülő felület merőleges-e vagy esetleg görbül valamelyik irányba. Az egyszerű zsinór a felhúzandó fal kijelölt helyén kifeszítve vezeti a munkavégzőt a helyes irányba. A kőműves szerszámok fontos darabjai a különféle méretű fémlapátok és a habarcsos, valamint a hulladék elszállítására alkalmas vödrök, talicskák. A kalapács is jelentős szerepet kap a kőműves szerszámok között, a munkafolyamat különféle fázisaiban is praktikus. Bármelyik szükséges eszköz beszerezhető az erre a tematikára szakosodott üzletekben, de az egyre inkább népszerűvé váló webáruházak kínálatában is.