A forgácselszívó biztosítja a tiszta munkakörnyezetet

forgácselszívó

A jó szerszámeszközök minden mesterember műhelyében elkélnek. Az asztalos szakmát űzőknek a forgácselszívó egy roppant hasznos kellék lehet, mert általa zökkenőmentesen végezhető a munka, ugyanis folyamatosan tisztántartja a munkafelületet és a környezetét. Nincs többé mindenfelé szálló faforgács. A forgácselszívó egy gyűjtőtartályba vagy zsákba szívja az összes keletkező mellékterméket.

forgácselszívó

Szinte akármilyen famegmunkáló tevékenység során jön létre forgács, amelyet így összegyűjtött formájában továbbra is lehet hasznosítani, például brikettek gyártásához. A forgácselszívó csak a tiszta famorzsalékot gyűjti be, mivel közvetlenül a feldolgozandó anyaghoz van irányítva, így nem kell attól tartani, hogy porral, fém vagy műanyag darabkákkal összekeveredve kerülne bele a gyűjtőbe.

Manapság már szinte mindegyik barkácsáruház forgalmazásában lehet találni ilyen praktikus gépezetet. Az árakat leginkább a teljesítménybeli különbségek határozzák meg az egyes típusok között, na meg persze a gyártó sem elhanyagolható tényező. A márkanevet és a magas minőséget a forgácselszívó esetében is meg kell fizetni. Mivel egy ilyen gépnek a működési elve és szerkezete eléggé egyszerű, így nem valószínű, hogy néhány év alatt felmondja a szolgálatot. Mindenképpen úgy kell számolni vele, hogy egy hosszabb távú befektetésről van szó, ami egyébként gyorsan visszahozza az árát, mert rengeteg időt takarít meg a felhasználójának. A kapacitás megválasztásában a keletkező fűrészpor mennyisége a mérvadó szempont. Értelemszerűen több mellékterméknél erősebb szívóerőre és nagyobb gyűjtőre van szükség.